Udgivet: 12-07-2021

AKTUELT:

Tid til at planlægge konfirmation i 2022?

Find information på vores Konfirmationsside / brug Konfirmations knappen fra menu listen til højre.

Samfundet og kirkerne åbner endnu mere!

Fra d. 14. juni er det ikke længere et krav at bære mundbind/visir når vi går ind og ud af kirkerne.

Afstandskravene er fortsat gældende: Da vi jo heldigvis må synge i kirken, skal vi sidde med 2 meters afstand - medmindre vi er i familie.

Det betyder, at der er plads til 62 i Køng og 16 i Svinø.

Vi skal naturligvis fortsat passe på hinanden, afstand og afspritning.

Sensommeraften i Køng Kirke søndag d. 25. juli kl. 19.30

Aftensange, smuk stilfærdig musik, en lerskål med indhold, lystænding, guidet meditation ind i Bibelens univers og dets landskab, stilhed - kort sagt gudstjeneste for alle sanser.
Efter gudstjenesten indbydes til samtale med præst Anne-Marie Nybo Mehlsen om det, vi sammen har oplevet, og over et glas køligt at drikke fortæller menighedsrådet ganske uhøjtideligt om deres opgaver og tanker.

Mette har fået ny kollega!

Jeg hedder Anne-Marie Nybo Mehlsen og er 54 år, erfaren, endnu ung sognepræst. Jeg kommer fra mere end 20 år i Vigersted og Kværkeby, og var glad for det, og de var glade for mig. Desværre er der skimmelsvamp i præstegården, og det trækker ud. Derfor har jeg fået nye horisonter hos jer i det sydsjællandske, foreløbig året ud. Her skal jeg være “Maren”, som Mette siger, - altså præst for jer, og jeg glæder mig meget.

Min tid i folkekirken begyndte 1996 på Mors i det vestjydske, i vel nok Danmarks næstsmukkeste pastorat (det smukkeste er jo jeres!) Flade, Bjergby og Sundby.

Jeg er sognepræst med liv og sjæl, og har uddannet mig i sjælesorg, retræte, meditation og vejledning. Jeg er supervisor og praktikpræst og det betyder, at jeg hjælper andre med at finde vej i liv og gerning. Som ivrig vandrer, laver jeg gerne pilgrims-, kirke-, og meditative vandringer. Alperne er et af mine mange hjemsteder under himlen. Jeg glæder mig særligt til Kristi Himmelfartsdag, hvor vi sammen skal gå fra Svinø til Køng sammen!

Ud af en naturvidenskabelig familie, var det langtfra givet, at jeg skulle være præst, og smukke omveje blev der, bla ad klassisk musik inden teologistudiet.

I træffer mig på Marens mobil nr. 24981598. Og på mail: AMNM@km.dk og i kirkerne – I er altid i alle situationer velkomne!

AFLYSNING:

Sangcafe er indtil videre aflyst.

Foredrag med Charlotte Rørth er pga. Corona flyttet til d. 13. marts 2022.

Gospelkoret Allelujas koncert i Svinø kirke torsdag d. 18. marts kl. 19.30 er aflyst

og vil blive afholdt på et senere tidspunkt.

Maries Rum
Lyt til tankevækkende samtaler om tro og eksistens.

I Maries Rum taler journalist Rasmus Birkerod med en særlig gæst og en præst.

Gæsten deler en livsforandrende erfaring med lytterne og reflekterer over den.
Lige nu kan du finde samtaler med Peter Aalbæk Jensen, Morten Messerschmidt og Bent Melchior.
Jacob Mark er den næste gæst, og samtaler med mange flere spændende personer er i vente.

Hver samtale varer ca. ½ time. Det er Næstved Provsti, der har fået ideen.

Du finder Maries Rum og samtalerne (podcasts) her: https://mariesrum.dk/

Information om ny kirkegårdsplan på Køng kirkegård.
Køng Svinø Menighedsråd har udarbejdet en ny kirkegårdsplan, som Provstiet har godkendt.

Dette sker som følge af den ændrede brug af kirkegården som er forårsaget af en generel samfundsudvikling,

hvor også begravelsesritualet har ændret sig. Vi oplever mange flere bisættelser end begravelser og som en

konsekvens deraf er der mange tomme kistegravsteder og mangel på urnegravsteder.

Målet med den nye kirkegårdsplan er at adressere denne tendens og samtidig give kirkegården et harmonisk udtryk,

der fremhæver den unikke bygning som Køng kirke er.

Du kan se den ny plan i pdf format her:
Helhedsplan Køng.pdf

Coronatanker og prædikener:

Læs om sognepræst Mette Magnussons tanker i denne tid. Klik her

(Udgives på den side hvor prædikerne publiceres, du kan derfor

også trykke på knappen "Prædiken").

<><>

Kirkekaffe efter hver gudstjeneste.

Vi forsætter med at have kirkekaffe efter hver gudstjeneste.

Her har vi mulighed for lige at tale sammen og slutte kirkegangen af på en hyggelig måde.

<><>

KØNG OG SVINØ SOGNES PERSONDATAPOLITIK

BESKYTTELSE AF PERSONOPLYSNINGER

Læs her

<><><>

NYHED!

Provst Mette Magnussons bog om Svinø Mindelund og alle dens skæbner:

Følg dette link hvis du er interesseret i at købe den: www.mettemagnusson.jimdo.com

Mette Magnusson: Svinø Commonwealth War Graves

Læs denne spændende bog og bliv klogere på en lille bid af 2. Verdenskrigs historie.

Dette er fortællingen om én af de fem centralkirkegårde, som tyskerne udpegede under 2. Verdenskrig

til at være begravelsesplads for nedskudte allierede flyvere.

Samtidig er det en fortælling om de mange forskellige menneskeskæbner,

der knytter sig til dette lille sted langt ude på landet i det sydligste Sjælland.

Et sted, som hvert eneste år d. 4. maj om aftenen trækker i hundredvis af mennesker til -

og sommetider også mennesker fra lande fjernt fra Danmark, fordi et medlem af netop deres familie

var én af de 108 besætningsmedlemmer fra allierede fly,

der omkom under krigen og fandt deres sidste hvilested her på Svinø Kirkegård.