Udgivet: 30-08-2021

Kirkebladet

Kirkebladet udkommer fire gange om året og følger kirkeåret,

der jo starter  første søndag i Advent, og dækker således:

1: december - januar - februar

2: marts - april - maj

3: juni - juli - august

4: september - oktober - november

Kirkebladet omdeles til samtlige husstande i Køng og Svinø sogne.

Læs Kirkebladet:

Du kan læse/hente/printe Kirkebladet for juni, juli og august 2021 i PDF-format ved at klikke her .

Fra kirkebladet for juni, juli og august 2021

Som regel er der lidt stille mht. kirkelige aktiviteter i sommermånederne, og det er der også i år. Vi har stadig coronaen hængende over hovedet, selv om en hel del af os efterhånden er blevet vaccineret. Vi har også stadigvæk coronarestriktioner at forholde os til. Vi har haft en lang periode siden jul, hvor vi på det kirkelige område har haft de strengeste coronarestriktioner, vi endnu har oplevet. Der skulle være 7,5 m2 pr. person i kirkerne, hvilket betød, at vi i Svinø Kirke kun måtte lukke 9 mennesker ind og i Køng 33. Desuden måtte vi ikke synge. Nu er restriktionerne blevet lempet, så vi må synge igen, og vi må være lidt flere til gudstjenester og kirkelige handlinger. Der skal nu blot være 2 m2 pr.person, men vi skal stadig placere os i kirkerummet, så der er 2 meter til nærmeste anden person, som vi ikke er nært relateret til.
Hvis nogen havde fortalt mig for 1½ år siden, at det ville være sådan, samt at man tillige skulle bære mundbind mange steder, ville jeg have haft meget svært ved at tro det.
Sikke en omskiftelighed.

Hvornår bliver det normalt? spørger vi hinanden. Selv om vaccinen er i fuld gang med at blive udrullet, kan vi ikke bare lade 7 og 9 være lige og opføre os, som vi gjorde det for to år siden. Ja, undskyld jeg er lidt pessimistisk, men jeg tror, mundbind og håndsprit er kommet for at blive længe endnu.
Den spanske syge tog 3 år. Det kommer coronapandemien måske også til, tænker jeg.
Men fortvivl ikke: vi har fået tid forærende, alene-tid, tænke-tid og tid til friluftsaktiviteter i en grad, som vi ikke har set før.
Livet er blevet anderledes for os alle sammen.
Det er blevet anderledes, end vi havde forestillet os det, og for en hel del af os førte coronaen store forandringer med sig i vores familieliv: nogen blev syge, nogen døde, nogen fik svært ved at komme sig ovenpå eftervirkningerne.
Vi fik nye udfordringer at kæmpe med. Lad os tage udfordringerne op. Lad os leve det liv, vi har lige nu, så godt som muligt. Vi har faktisk ikke andet valg – mens vi spændt venter på bedre tider.

Mette Magnusson

Udgivet: 30-08-2021