Udgivet: 12-01-2022

Kirkebladet

Kirkebladet udkommer fire gange om året og følger kirkeåret,

der jo starter  første søndag i Advent, og dækker således:

1: december - januar - februar

2: marts - april - maj

3: juni - juli - august

4: september - oktober - november

Kirkebladet omdeles til samtlige husstande i Køng og Svinø sogne.

Læs Kirkebladet:

Du kan læse/hente/printe Kirkebladet for december 2021, januar og februar 2022 i PDF-format ved at klikke her .

Fra kirkebladet for december 2021, januar og februar 2022

Alting har en tid, For alt, hvad der sker under himlen, er der et tidspunkt.................

Sådan skrives der i Prædikerens Bog i Det Gamle Testamente – og sådan er det jo.
Min tid som præst her i Køng og Svinø er ved at være slut.
D. 1. januar 2022 går jeg på pension efter 36½ år som præst – de sidste 32 år her i Køng og Svinø.
Det har været gode år. Jeg kunne ikke have ønsket mig at være noget andet sted, faktisk! Men det har også været arbejdsomme år – især i årene fra 2007 og frem, hvor jeg også har været provst.
Arbejdet har været en livsform, og især i de seneste år har det været præget af møder i Roskilde og Vordingborg - og tilsynsopgaver i hele provstiet, dvs. Vordingborg kommune. Det har betydet, at der har været mindre tid til at være præst her, og det giver en konstant dårlig samvittighed over ikke at kunne levere husbesøg og lignende nok. Men det er de arbejdsvilkår, der har været.
Nu må jeg se, om jeg kan finde ud af at være pensionist. Det håber jeg – og så tænker jeg, at jeg nok kommer på besøg engang imellem i kirkerne og måske også af og til deltager i de forskellige aktiviteter, der finder sted her i sognene.

Det er et stort privilegium at være præst – og også at være præst det samme sted i så mange år, som jeg har været det. Jeg har mødt de samme familier i både sorg og glæde – døbt og konfirmeret i flere generationer, og nogle af jer har jeg både døbt, konfirmeret og viet – og også døbt jeres børn!
Tak for den tillid, I har vist mig i situationer, der har været voldsomme og omvæltende for jer – enten når I har mistet et kært og elsket menneske, eller når et nyt lille familiemedlem er kommet til verden, eller I har fundet jeres livs udkårne.
Ja, tak for 32 gode år i Køng og Svinø kirker og sogne. Det har været et dejligt sted at være præst.
Jeg har jo – som nogen af jer nok ved – allerede taget lidt forskud på pensionisttilværelsen, idet jeg pr. 1. juni flyttede ud af præstegården og ind i et sprit nyt seniorboligfællesskab i Næstved. Det var en stor omvæltning – ikke mindst det at skulle tømme 350m2 og få det vigtigste til at være på 79 bruttokvadratmeter i en lille lejlighed. Men jeg er blevet rigtig glad for at bo der, og jeg tror også, det var godt at trække sig gradvist tilbage, således at jeg de sidste måneder etablerede mig i Næstved, samtidig med at jeg stadig passede mit arbejde som præst og provst.
Jeg holder mine sidste gudstjenester til Nytår – og Nytår er jo brydningstid mellem noget gammelt og noget nyt - en afsked med ét år og en velkomst til et andet år. Så nytåret i år bliver for mig en ekstra brydningstid, idet jeg jo så træder ind i en ny livsfase på netop dette tidspunkt.
Min sidste gudstjeneste i Køng Kirke er Nytårsaftens eftermiddag –
d. 31/12 kl. 15.00
I Svinø Kirke holder jeg min sidste gudstjeneste d. 1/1 kl. 16.00.
Og så bliver præstekjolen hængt væk,
men mon ikke den bliver taget frem i ny og næ, hvis jeg måske kommer til at vikariere under sygdom eller lign.
Lad os se, hvad fremtiden vil bringe.

Tak for 32 gode år!
Mette Magnusson