Udgivet: 06-12-2019

Kirkebladet

Kirkebladet udkommer fire gange om året og følger kirkeåret,

der jo starter  første søndag i Advent, og dækker således:

1: december - januar - februar

2: marts - april - maj

3: juni - juli - august

4: september - oktober - november

Kirkebladet redigeres af sognepræst Maren Pitter Poulsen.

Kirkebladet omdeles til samtlige husstande i Køng og Svinø sogne.

Læs Kirkebladet:

Du kan læse/hente/printe Kirkebladet for december 2019, januar og februar 2020 i PDF-format ved at klikke her .

Fra kirkebladet for december 2019, januar og februar 2020

ENGLE

O, måtte vi kun den glæde se, før vore øjne lukkes! Da skal, som en barnemoders ve, vor smerte sødt bortvugges. Vor Fader i Himlen! lad det ske, lad julesorgen slukkes!

Sådan skriver den store salmedigter Grundtvig i 1824. Det er sidste vers af julesalmen ”Velkommen igen Guds engle små”. Grundtvig skrev salmen netop julenat og fremførte den juledagsmorgen. Dette vers siger noget meget væsentligt om julen. Også selvom ordet ”julesorg” for mange måske klinger helt forkert.
Julen er ud af til fyldt med glæde, smilende nisser og bjældeklang. Men for mange er julen i langt højere grad forbundet med smerte, sorg og uforløste forhold. Den side af julen skal der også være plads til. Julen rummer en dybde, som ofte helt bliver overset i mylderet af gaver, mad og glimmer. Det er det, Grundtvig vil have os til at huske. Guds engle besøger ikke kun de hjem, hvor det hele går op i en højere enhed, eller de hjem, hvor alt er pænt og ordentligt. Englene findes også der, hvor kruset er af ler, og kagen er tør, som Grundtvig skriver i vers 3. For Jesus blev født netop ind i det mørke og dystre. Ikke for at være en yndig lille baby omgivet af søde køer og æsler, men for at tage kampen op mod mørket. Han blev født for at være det lille lys, der altid kæmper for at gennembryde mørket og sorgen. Et paradoks som netop kan rumme alle de blandede følelser, mange har i julen. En lille bitte dreng, der skal redde verden.

Det er den glæde, som Grundtvig beder om at se. Den glæde, som han selv oplevede den julenat i 1824. Den glæde skal vi med ham bede om også må skinne i gennem hos os. Vi skal bede til Gud om, at jule-sorgen må slukkes både hos os og alle andre. Som når en mor glemmer al sin fødselssmerte, når hun får den nyfødte i sine arme.

God Jul

MPP