Udgivet: 05-10-2021

Kirkebladet

Kirkebladet udkommer fire gange om året og følger kirkeåret,

der jo starter  første søndag i Advent, og dækker således:

1: december - januar - februar

2: marts - april - maj

3: juni - juli - august

4: september - oktober - november

Kirkebladet omdeles til samtlige husstande i Køng og Svinø sogne.

Læs Kirkebladet:

Du kan læse/hente/printe Kirkebladet for september, oktober og november 2021 i PDF-format ved at klikke her .

Fra kirkebladet for juni, juli og august 2021

Tid til tankerne – hvad er retræte

og hvad er stilhed godt for?

Retræte har ligesom refugium noget med tilbagetrækning at gøre. Det er et sted og et tidsrum sat af til tanker. Men hvor et refugium mest er et sted, man læser, hviler sig eller lærer nyt, så er en retræte et rum for og med Gud.

Det behøver du ikke nødvendigvis rejse langt for, selvom der er mange skønne steder at holde retræte. Du kan selv gå ud i naturen, sæt dig f.eks. ved stranden og se, lyt, lugt, smag og mærk bølgernes slag mod stranden. Mærk vinden mod din hud og læg mærke til, hvordan dit åndedrag langsomt falder i takt med bølgernes rytme mod stranden. Lad dine tanker komme og gå igen, uden at skulle tage stillling til dem – ikke nu.
Nu er det tid til bare at være. Lyt til lydene og lad stilheden indfinde sig – den stilhed, der opstår, når vi ingenting skal udrette, når mobilen er langt væk og intet forstyrrer. Det kan godt tage lidt tid, måske føles lidt kedeligt, måske bare svært, fordi tankerne er i gang med alt det, du burde.
 Men bliv og hold ud! Måske kan du bede? Uden ord? Fadervor, eller bare: «Herre Jesus, giv mig din fred» Måske synker du bare ind i stilheden og nuet. Her kan du lytte – mærke, og lade længsel, taknemmelighed, kærlighed, glæde og smerte fylde. Bare være, som du er – lige nu, her!
 Skulle der gå en times tid med det, er det ikke spildtid, – det er en sjælden gave. Du kan også finde stilheden i kirkerummet ved lysgloben, eller måske har du dit eget sted, hvor du kan besøge stilheden? For dér taler Gud højest.

Anne-Marie

Udgivet: 05-10-2021