Udgivet: 09-12-2020

Minikonfirmandforløbet ”Opdagelsesrejsen” for børn på 3. klassetrin, der var planlagt til at starte onsdag d. 6. januar 2021 aflyses.

Årets minikonfirmander

”Én på opleveren”
– det fik de minikonfirmander, der havde meldt sig til forløbet i Køng kirke,

hvor de mødtes 8 eftermiddage fra januar til marts.

Her var de sammen med Mette med til at dykke ned i kirkens og

kristendommens skatkammer - ikke mindst gennem sanserne…..

ved selv at røre, smage, høre og se ….

Mange kirker i Danmark har gennem en del år haft tilbud til børn i 3. klasse om,

at de kan blive ”Minikonfirmander”. De får i forløbet kendskab til kirke og kristendom

gennem historier fra Bibelen, leg og forskellige aktiviteter - især udforskning af kirkerummet,

kirketårnet og kirkegården. De lærer Fadervor og hører om, hvorfor vi fejrer jul, påske og pinse.
Børn er jo de ÆGTE filosoffer, og som underviser er det en fornøjelse at høre deres gode og nysgerrige spørgsmål –

ofte om de store ting i vore menneskeliv. Det kan være en undren over skabelsen:

”Hvorfor er her overhovedet noget og nogen….hvorfor er her ikke bare ingenting ?”

Om død: ”Min Oldemor døde sidste år…. men jeg tror, hun er i himlen og passer på mig.”

….eller ”Min kanin er død….men jeg tror, vi ses igen om lang, lang tid.”.

Om Jesus: ”Hvorfor tilgav Jesus dem, der ville slå ham ihjel, da han hang på korset….

han kunne da bare være stukket af, når nu Gud var hans Far og kunne alt ting?”
Hvis børnene siden vælger, at de gerne vil konfirmeres, kan det godt være,

at de ikke husker, hvilke historier, der nu lige stod i Det Gamle eller Det Ny Testamente,

men de kender mange af beretningerne – man mærker, at der er et rum at tale ind i,

og at de nu har en alder, hvor historierne kan uddybes – det er skønt!
Et nyt minikonfirmandforløb begynder næste år til januar – vel mødt!
(Man behøver ikke at være døbt for at blive minikonfirmand og man behøver ikke være minikonfirmand for at blive konfirmeret ! )

Tilmelding og nærmere oplysning om ”Én på opleveren” hos

Provst Mette Magnusson tlf. 55 76 91 09 eller e-mail MMAkm.dk

Årets hold !